Social Talk met Maxime van Regeltante 2.0

In de reeks Social Talk praat ik met ondernemers over hun social brand. Wat gaat goed en wat is lastig. Waarom doen ze wat ze doen. Maxime Tauran is eigenaresse van Regeltante 2.0 en zij organiseert regelmatig The Breakfast Club, waar ambitieuze onderneemsters elkaar ontmoeten voor een ontbijt. Ik sprak Maxime na een heel gezellig ontbijt in Zwolle.

 

Hoe het begon…
Wij zijn thuis met 3 zusjes. Voor buitenstaanders die bij ons aan tafel schuiven kan dat best wel eens overweldigend zijn. Veel geklets, chaos, altijd gezellig, haha. Ik houd heel erg van schrijven en mijn zusjes zijn ook heel getalenteerd.

We vonden het leuk om wat meer over onszelf te delen, dus zijn we gaan vloggen en bloggen. En dat hebben we een poos gedaan onder de naam Beautiful Chaos, die naam is echt een perfecte match. Dat was heel leuk en daar kregen we hele leuke reacties op. Het bestaat nog steeds trouwens, maar we doen er nog weinig mee.

Ik wilde wel blijven schrijven, want ik houd ervan om de dingen die ik voel of wat ik meemaak te delen. Volgens mij herkennen mensen zich daar best wel vaak in. En ik zeg ook vaak dingen die andere mensen bijvoorbeeld niet durven te zeggen. Ik heb daar geen moeite mee, schaam me niet voor mijn onzekerheden. Dit doe ik onder de naam MaximeWT. Niet met als doel om geld mee te verdienen, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te delen.

 

“…kwamen er die eerste keer in Groningen direct 13 vrouwen op af.”

 

Ik werk nu nog 36 uur in loondienst maar dat ik voor mezelf wil werken is voor mij heel duidelijk. En dat wist ik eigenlijk altijd al wel. Maar wat dan? Dat wist ik nooit goed. Heel lang heb ik daar ook heel veel druk op gelegd.

In april van dit jaar zag ik Hashtag Workmode* voorbijkomen. Toen dacht ik; Hey! Dat moeten we ook in Groningen hebben. Dus ik heb contact gezocht met de eigenaresse, Emilie, en zij heeft er uiteindelijk voor gekozen om in Groningen ook een vestiging te openen. Voor mij was dit contact eigenlijk de eerste stap richting Regeltante 2.0, mijn bedrijf.

Ik wilde echt graag meer met andere vrouwelijke ondernemers in contact komen. In mei ging Hashtag workmode het boek ‘BabeYou Got This’ in Groningen lanceren. Dus daar moest ik bij zijn!  Op dit evenement kwamen allemaal ondernemende en ambitieuze dames samen. Dames die ik graag wilde ontmoeten, maar hoe? Toen bedacht ik een netwerk ontbijt te organiseren voor deze dames.

Dus… een naam bedacht, The Breakfast Club. En nadat ik het op Facebook had gezet kwamen er die eerste keer in Groningen direct 13 vrouwen op af. Dat was echt zo leuk! Tijdens het ontbijt werd er meteen gevraagd wanneer de volgende keer was. Zo is het balletje aan het rollen gegaan en nu heb ik 3 locaties waar ik The Breakfastclub organiseer. In Groningen, Zwolle en Leeuwarden.

 

“Ik durf nu met volle overtuiging te zeggen dat het gewoon gaat lukken, omdat IK dat kan.”

 

En ik werd dus zo enthousiast om dit te regelen, dat zo ook mijn bedrijf, Regeltante 2.0, is ontstaan. Ik vind het zo leuk om deze vrouwen bij elkaar te brengen en te zien wat er ontstaat.

Mijn focus ligt nu op het organiseren van evenementen en bijvoorbeeld marketingactiviteiten maar ik heb echt grootste plannen. Vanuit The Breakfast Club bouw ik echt aan een community en ik hoor natuurlijk ook waar onderneemsters tegenaan lopen. Dus ik denk dat ik daar ook oplossingen voor kan bieden, door bijvoorbeeld workshops en masterclasses te organiseren, coachingstrajecten aan te bieden, mensen met elkaar te verbinden. Maar daar ben ik over aan het nadenken. Ik ben echt mijn visie nog aan het formuleren. Alles stap voor stap.

‘Vanuit het hart, met een lach’
Ik wil dingen doen die dicht bij mijn hart liggen. Voor Regeltante 2.0 is mijn motto ‘Vanuit het hart, met een lach’. Dat is echt waar ik voor sta, alles wat ik doe moet daarbij in de buurt liggen. Maar niet alleen wat ik doe, maar ook met wie ik dat doe. Met mensen wie ik samenwerk wil ik een persoonlijke klik hebben. En actie ondernemen, gewoon doen!

Dingen regelen en mensen bij elkaar brengen is echt mijn passie. The Breakfast Club is echt wel een succesmomentje. Dat ik het gewoon heb gedaan en dat het meteen vanaf de eerste keer zo goed werd ontvangen. En dat ik nu uitgebreid ben naar Leeuwarden en Zwolle en dat mijn eigen bedrijf eruit is ontstaan… ja, daar ben ik echt heel trots op.

Ik durf nu met volle overtuiging te zeggen dat het gewoon gaat lukken, omdat IK dat kan. En dat is voor mij persoonlijk een grote overwinning. Ik geloof echt in wat ik doe en sta er 100% achter, dat heb ik hiervoor nooit gehad. Dan was er altijd twijfel, kan ik het wel en lukt dat wel…

Wat is jouw grootste valkuil?
Mijn grootste valkuil is dat ik te ongeduldig ben. Ik wil alles nu klaar hebben, het moet snel gaan, ik wil dingen direct geregeld hebben. En dat kan niet, je moet echt even de rust vinden. Ik kan wel doordraven dus ik moet echt op de balans letten. Mijn familie en vrienden zijn ook heel belangrijk voor mij dus daar wil ik ook veel tijd aan besteden.

Een ander punt wat ik lastig vind is gaan staan voor mijn eigen keuzes. Op het werk kan ik best wel hard en direct zijn. En in mijn privé heb ik veel die meer bevestiging nodig van mijn omgeving. Dan ben ik bang om fouten te maken of dat mensen mij niet aardig vinden.  Echt het tegenovergestelde, ik was eerst heel erg een people pleaser. Mensen in mijn omgeving vonden dat ook lastig om mij hier zo mee te zien strugglen. En hier ben ik echt bewust van geworden en mee bezig gegaan.

Ik sta elke dag om 6u op, en dan ga ik eerst een ochtend wandelingetje te doen, voordat ik aan het werk ga. Ik lees veel boeken, ben bezig met mijn mindset en probeer mij te omringen met mensen die mij inspireren.

Allemaal om echt de juiste balans te vinden. En nu ik voor mijn gevoel echt op het juiste pad zit sta ik veel meer in mijn kracht. Dat is echt mooi om mee te maken, het gevoel hebben om te ervaren wat geluk is en te weten dat je goed bent in wat je doet.

Over 10 jaar…
In de toekomst zou ik echt heel graag een inspiratiebron willen zijn voor anderen. Ik wil heel veel mensen ontmoeten en hen kunnen verbinden. Dat mensen die mij zien denken, als Maxime dat pad kan bewandelen dan kan ik dat ook.

Final words…
Volg je hart en blijf dichtbij jezelf. En weet je niet wat dichtbij jezelf is, ga dan op zoek naar jezelf. Want die is dichterbij dan je denkt. “Oh best mooi hoe ik dat zeg eigenlijk, kan ik zelf ook wel wat van leren haha”

Maxime is echt een energieke en actiegerichte tante. Ik ben er van overtuigd dat als er iets geregeld moet worden, dat zij het wel voor elkaar krijgt 🙂. Volg Maxime op Instagram en Facebook via @regeltante2.0. En wil je ook een keer aansluiten bij The Breakfast Club? Volg @thebreakfastclub_nl op Instagram.

 

*Hashtag workmode biedt co-working spaces aan vrouwelijke ondernemers in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en sinds kort ook in Groningen. Daarnaast is er een Academy en organiseren ze workshops en events.

Post by Kelly Vogel

One Response to Social Talk met Maxime van Regeltante 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *