Social Talk met de YogaSisters

In de reeks Social Talk praat ik met ondernemers over hun brand. Wat gaat goed en wat is lastig. Waarom doen ze wat ze doen. Een tijdje geleden had ik een super leuk gesprek met de Yogasisters over hun bedrijf, hun samenwerking en plannen voor de toekomst.

 

Wie zijn de YogaSisters
Wij zijn Marleen en Fiona van de YogaSisters. Ze lachen beide. Marleen: We hebben laatst een video opgenomen en toen moesten we ons voorstellen, dus dat energieke ‘Wij zijn Marleen en Fiona van de YogaSisters’ zit in mijn hoofd haha.

Maar wij zijn dus de YogaSisters, wij hebben een online yoga platform en doen veel offline events. We doen bijvoorbeeld pop-up yoga en we zijn bezig met concepten uit te werken voor bedrijfsyoga.

 

“En toen is er een soort van liefde ontstaan.”

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Fiona: We hebben allebei rechten gestudeerd in Nijmegen dus we kwamen elkaar wel eens tegen op feestjes. Maar nooit echt gepraat ofzo. Marleen blogte toen al veel en ik volgde haar op Instagram. Toen postte ze dat ze een yoga teacher opleiding ging doen in Thailand. Ik was daar zo door geïnspireerd! Ik vond mijn werk niet meer zo leuk en ik dacht, ik ga ook een yoga teacher opleiding doen in India.

Daarna heb ik een keer contact gezocht met Marleen om eens te praten over hoe zij haar werk had gemaakt van yoga. En toen is er een soort van liefde ontstaan. Marleen:  Jaaa, we klikken echt heel goed!

Fiona: Ik merkte dat altijd als ik online iets over yoga wilde opzoeken ik er tegenaan liep dat ik zoveel moet graven. Het is lastig om goede informatie te vinden. Dus ik dacht ik wil een soort van platform creëren waar dat allemaal samenkomt. Ik wilde het niet alleen doen want dat vind ik maar saai, dus heb ik aan Marleen gevraagd of ze daarvoor openstond.

Marleen: Het is begonnen als een review website. Maar dat werkte uiteindelijk niet omdat onze website niet functioneel was, het was een veel te omslachtig proces. We bereikten er niet mee wat we voor ogen hadden, namelijk dat transparante platform creëren.

Fiona: Toen we erachter kwamen dat het niet werkte hebben we een sessie gedaan met z’n tweeën om te kijken wat nou echt onze visie was, onze droom. En daar kwam ook wel heel erg uit naar voren dat we ook het lesgeven heel erg leuk vinden. Dus zo zijn de pop-up events ontstaan.

We gaan wel verder met het oprichten van het platform. Maar willen we dat los doen van de activiteiten van de YogaSisters. Om het ook heel transparant te houden. Maar eerst gaan we samen naar India!

Marleen: In februari gaan we samen een maand naar Goa, India. Fiona is daar al 2 keer geweest, ik vooral in andere delen van Azië. We wilden zo graag samen naar het moederland van de yoga. Dat wordt echt een fantastische reis. We gaan daar ook een meditatieopleiding doen.

 

“Yoga is altijd het middel om te connecten.”

 

Hoe gaat jullie samenwerking? Is er een rolverdeling?
Marleen: Wij zijn echt een topteam! We hebben wel een soort van taakverdeling, maar daar kijken we eigenlijk nooit naar.
Fiona: Er zijn gewoon bepaalde dingen waar de een beter in is dan de ander. Ik ben vooral goed in bijvoorbeeld het financiële gedeelte en Marleen meer creatief qua lay-out en ook tekstueel. Dus die onderverdeling is er wel, maar veel dingen doen we ook even samen. Marleen:  Het gaat heel natuurlijk, er is niks wat niet goed loopt.

Fiona: ik wil wel meer structuur, haha.
Marleen: en ik wil wel meer tijd, haha.
Maar we hebben het nu gewoon ook even heel druk. Dus dat komt ook wel als we in India zijn. Dan nemen we even de tijd om te kijken wat er beter of anders kan.


Wat is jullie visie voor de toekomst van de YogaSisters?

We willen onze activiteiten en diensten heel vrij houden, door de pop-up events en retreats organiseren. In elk geval nooit een bakstenen studio.  In onze visie moet yoga echt zorgdragen voor de verbinding, dat is wat we willen faciliteren. Verbinding is echt een beetje een ‘braakterm’, maar het zegt wel alles. Yoga is in onze events altijd het middel om vervolgens te connecten met elkaar.

Verder willen wij heel graag dat als je in Nederland aan yoga denkt, je denkt aan de YogaSisters. Wij vinden echt dat yoga toegankelijk moet zijn voor iedereen. We willen af van het idee dat yoga alleen voor lenige mensen is, of alleen voor slanke mensen. Onze missie is echt, dat yoga straks wordt beoefend door iedereen. We denken dat dit de wereld een stukje beter gaat maken.


Verbinden is een braakterm haha. Hoe zit dat?

We willen niet te boek staan als van die zweefteven. We zijn beide wel spiritueel, maar we willen echt niet zweverig zijn. En dat zweverige dat associëren mensen vaak wel met yoga en wij zijn geen cheesy yogi’s.

Wij willen onze doelgroep echt een uitje geven, het is iets exclusiefs, een belevenis. Zoals de Vrijmiyo, dat is de vrijmibo maar dan met yoga. Of de G&T Yoga, Gin & Tonic yoga. Bij de Meesterproef hebben we in december een event gedaan met yoga en aansluitend brunch. We willen bijvoorbeeld ook wel bier yoga doen op de Zwarte Cross. Die mannen komen dan in eerste instantie natuurlijk voor het bier, maar ze komen vervolgens wel in aanraking met yoga.
Dit zijn allemaal events waarbij yoga dan de verbindende factor is, maar het is nog niet voorbij na een halfuurtje. Er is dan ruimte voor een drankje, eten en samenzijn.


One Day Retreat

Marleen: We hebben in september een One Day Retreat gedaan. Met 15 vrouwen en dat was echt zooo leuk. Was een groot succes. We hebben meteen de retreats voor april en september 2019 al vastgelegd.

Fiona: We hebben daar van te voren wel natuurlijk nagedacht over hoe dat moest verlopen, maar ook dat verliep ook weer zo natuurlijk. Voor de retreats werken we samen met Lotte van Hartjeyinyoga, zij is een vriendin van ons. Zij geeft mindfulness en yin yoga.  Marleen: We hadden een programma waarbij we de dag vulden met mindfulness, yoga, lunch, stiltewandeling, yoga, thee, mindfulness meditatie, yin yoga, en afgesloten met een wijntje. Het was echt fantastisch.

En we hebben nog veel mooie plannen en mooie samenwerkingsideeën… 1 ding waar we ook al echt concreet mee bezig zijn. Maar daar kunnen we nog niks over vertellen…


Volg deze 2 energieke dames op Instagram @yogasistersnl voor inspiratie, de mooie reis die ze gaan maken en natuurlijk om op de hoogte te blijven van de leuke events die ze organiseren.

Post by Kelly Vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *